FAQ (Frequently Asked Questions)

algemeen
lid worden   -   giften   -   DeDS en Open Domein   -   adresgegevens
nieuwsbrief  -  betrouwbaarheid   -   huisregels   -   privacy
DeDS-layout   -   Logo's  -  schaap

account
benaming   -   verkorten   -   veranderen   -   wissen
wachtwoord wijzigen   -   doorverwijzen

gegevens
tekens   -   quota   -   adreswijziging   -   instellingen

homepage
homepage   -   root   -   overzetten (ftp)   -   maximum
directory-browsing   -   plaatjes   -   backup  - cms
advertenties   -   frontpage   -   dreamweaver
karakterset   -   catalogus   -   omschrijving  -  zoeken

problemen met inloggen
verkeerd wachtwoord   -   firewall

diensten
e-mail   -   webmail   -   virusfilter   -   spamfilter
mailinglists   -   stats   -   chat   -   opslag   -   smtp
cgi-scripts   -   php-mysql   -   inbellen   -   contact

 

algemeen

 

Hoe word ik DeDS-lid en wat kost het?

Het gebruik van een DeDS account is gratis. Als je nog geen DeDS account hebt, meld je dan hier aan en je krijgt een e-mailadres en ruimte voor een homepage. Hou je wel aan onze huisregels. Je kunt ons natuurlijk ook steunen en betalend lid worden van vereniging Open Domein.

top

Wilt u ook een bijdrage leveren aan vereniging Open Domein?

Neem eens een kijkje bij de vacatures, word lid of overweeg een financiële donatie. Uw bijdrage is welkom op rekening IBAN NL23INGB0009024486 ten name van OPEN DOMEIN Amsterdam.

top

Wat is het verschil tussen DeDS en Open Domein?

DeDS is een project van de vereniging Open Domein. Niet-leden kunnen zich als gebruiker van DeDS aanmelden en krijgen dan basisdiensten zoals een e-mailadres en een homepage. Het lidmaatschap van DeDS (gebruiker) is gratis, aan het lidmaatschap van Open Domein zijn lage kosten verbonden. Leden van vereniging Open Domein kunnen gebruik maken van meer diensten, zie de Open Domein leden-faq.

top

Adresgegevens

Voor een account als gebruiker van DeDS hoef je je adresgegevens niet op te geven. We hebben liever een "anonieme" gebruiker dan een gebruiker met een valse naam en adresgegevens. Echter, wil je andere diensten of dingen doen voor onze vereniging, dan zijn het opgeven van je NAW (naam, adres, woonplaats) vereist. Er wordt geen post naar je adres gezonden, enkel een regelmatige e-mail (genaamd Open Domein nieuws) om je op de hoogte te houden van het wel en wee van onze vereniging Open Domein en het DeDS-project. Met de gegevens gaan we vertrouwelijk om, zie onze privacy pagina.

top

Nieuwsbrief

DeDS-gebruikers krijgen onregelmatig een e-mail waarin bericht wordt over Open Domein en het DeDS-project, het Open Domein nieuws. Deze e-mail is zowel voor de DeDS-gebruiker als de leden verplicht te ontvangen. U hoeft niet bang te zijn dat uw mailbox wordt overspoeld met nieuwsbrieven, want deze publicatie verschijnt slechts eenmaal in de paar maanden, afhankelijk van het nieuws. Bij meerdere DeDS-accounts worden de nieuwsbrieven ook in meervoud ontvangen.

top

Betrouwbaarheid van onze diensten

We zijn vrijwilligers die zich inzetten om zo probleemloos mogelijke diensten te verzorgen. Het is echter altijd mogelijk dat een of meerdere van onze diensten niet geleverd kunnen worden. Wij zijn niet verantwoordelijk voor welke schade dan ook die daaruit ontstaat. Voor het verrichten van commerciële aktiviteiten zijn onze diensten dan ook niet geschikt. Hiervoor verwijzen we u graag door naar onze sponsors.

Lees ook de informatie over backups.

top

Onze huisregels

Waar je je aan moet houden staat in onze huisregels.

top

Uw privacy

Hoe de vereniging met uw privacy omgaat staat op onze privacy pagina. 

top

DeDS layout

De DeDS is recent overgestapt op een ander content management systeem. We hebben daarbij een oude (eerder gebruikte) layout gebruikt. We zoeken nog mensen die willen helpen om alle eerder gebruikte layouts beschikbaar te stellen.

top

Logo's van DeDS en Vereniging Open Domein

Om een link op je pagina naar DeDS of Vereniging Open Domein te zetten, kun je gebruik maken van onze logo's.

 

Schaap

Waarom staat er een schaap op de DeDS homepage?
Dit is een stukje historie.

Toen de DDS zou worden opgeheven als gratis provider, werden in de discussie de gratis DDS-gebruikers afgeschilderd als sprinkhanen; de gebruikers zagen zichzelf meer als de content van de DDS. In een vroege versie van de DeDS site liep een sprinkhaan over het beeld; maar die is vervangen door een bescheiden schaap. Dat schaap is in het logo gehandhaafd.

top

account


Kan ik de namen van mijn emailadres en homepage zelf kiezen?

Ja, je mag je accountnaam zelf samenstellen uit de gangbare tekens.
Hieraan is ook je email- en homepage-naam gekoppeld: 

accountnaam@deds.nl respectievelijk http://home.deds.nl/~accountnaam 

Nadat je je bestand index.html naar de deds-homepage server hebt overgezet, is deze voor iedereen bereikbaar via het internetadres
   http://home.deds.nl/~accountnaam
en ook onder de aliases (wat wil zeggen: de adressen verwijzen naar dezelfde internetpagina):
   http://huizen.deds.nl/~accountnaam
   http://www.home.deds.nl/~accountnaam
   http://www.huizen.deds.nl/~accountnaam
Waarbij voor "accountnaam" jouw eigen accountnaam ingevuld moet worden.

Er is ook de mogelijkheid tot het mooie
   accountnaam.deds.nl
Zie hieronder.

top

Wil je je homepageadres verkorten tot accountnaam.deds.nl?

Deze dienst is alleen voor leden van vereniging Open Domein. Wil je hiervan gebruik maken, moet je lid worden van onze vereniging. Dan krijg je tevens meer faciliteiten ter beschikking. Zie de Open Domein leden-faq.

top

Wil je je accountnaam veranderen?

Stuur een e-mail naar onze helpdesk met je verzoek. Deze zal de blokkade weghalen om een tweede account aan te maken en stuurt je een bericht hierover. Maak daarna een nieuw account aan met de naam die je wilt en geef bij Motivatie op dat je account-oud wilt veranderen in account-nieuw. Als je een nieuw account aanmaakt zonder je oude account te laten wissen, heb je kans dat beide accounts worden gewist. 

top

Wil je je account wissen?

Heb je je DeDS-account niet meer nodig dan kun je zelf dit verwijderen. Klik in het menu op de link "MijnAccount" en log in met je DeDS-accountnaam en wachtwoord. We zijn je hiervoor zeer erkentelijk. Door ons op de hoogte te stellen van accounts die niet meer gebruikt worden kunnen we het DeDS-project beter in stand houden.

top

Hoe kan ik m'n wachtwoord wijzigen?

Klik in het menu op de link "MijnAccount" en log in met je DeDS-accountnaam en wachtwoord. Daar kun je zowel je wachtwoord wijzigen als je adresgegevens en je originele (niet-DeDS) e-mailadres. Lees het gedeelte over de te gebruiken tekens. Kies een niet voor de hand liggend en (alleen) voor jezelf makkelijk te onthouden wachtwoord. Het wachtwoord is hoofdletter gevoelig. 

top

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Druk in het menu op de link "Wachtwoord?" Vul je accountnaam en je originele (niet-DeDS) e-mailadres in waarop je nieuwe wachtwoord naar toe wordt gestuurd.

Let op: dan is alleen het nieuwe wachtwoord geldig!

Maak geen nieuw account aan!

Let wel: Mocht je ondertussen een ander origineel e-mailadres hebben en dit niet aan ons door hebben gegeven, dan kun je hiermee geen nieuw wachtwoord aanvragen. Stuur in dit geval een e-mail naar onze helpdesk. Als ze tijd hebben, zullen ze je probleem verhelpen. Het is daarom zaak om adresveranderingen tijdig aan ons door te geven ;-)

Nogmaals, maak geen nieuw account aan!

 top

Hoe kan ik doorverwijzen naar mijn accountnaam?

Je site is te bereiken als http://home.deds.nl/~accountnaam. Als je lid wordt van onze vereniging Open Domein blijft de site bereikbaar als http://home.deds.nl/~accountnaam maar is de site ook bereikbaar als http://accountnaam.deds.nl

Als je een accountnaam koopt bij een isp, of aanvraagt bij tinyurl.com, www.dot.tk of zoiets, kan dat doorverwijzen naar je DeDS account. Merk op, dat je bij dot.tk de reclame en downtime er ook gratis bij krijgt.

Als je een domeinnaam registreert, is het afhankelijk van de registrar wat daar bij hoort. De meest gebruikte constructie is, dat je dan een nameserver krijgt, of er bij moet nemen (soms extra betalen) die je naam naar een ip adres verwijst. Als je een eigen server draait, bijvoorbeeld naar je eigen ip adres. Bij ons is die constructie niet mogelijk.

Dan bieden de meeste registrars de mogelijkheid van DNS forwarding. Let wel, bij sommige is dat bij de prijs inbegrepen, bij anderen moet daar weer apart voor betaald worden. DNS forwarding werkt wel goed met onze accounts.

top

 gegevens


tekens accountnaam

Accountnamen kunnen maximaal 25 letters en/of cijfers bevatten. Hoofd- of kleine letters maakt geen verschil. Er mogen geen samengestelde tekens (á, è, ô, ü, ç) gebruikt worden.

tekens wachtwoord

Aanbevolen: minstens 6 tekens (maximaal 25 tekens). Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig. De te gebruiken tekens voor je wachtwoord zijn dezelfde als bij de keuze van je accountnaam. Kies een niet voor de hand liggend en (alleen) voor jezelf makkelijk te onthouden wachtwoord.

bestands- en foldernamen

Deze mogen uit kleine letters (a-z), hoofdletters (A-Z), cijfers (0-9), of de drie tekens - . _ (achtereenvolgens: streep, punt en onderstreep) bestaan.
Let wel: de bestandsnaam kan niet beginnen met een streep of onderstreep. Gebruik geen samengestelde tekens.

Om problemen te voorkomen is het aan te bevelen om óf hoofdletters óf kleine letters te gebruiken (zie ook plaatjes).

Het gebruik van spaties in folders of bestandsnamen is af te raden, daar deze door sommige editors anders kunnen worden geïnterpreteerd dan door onze server.

top

Hoeveel e-mailadressen en homepage-ruimte krijg ik bij DeDS?

Je krijgt één e-mailadres bestaande uit  accountnaam@deds.nl
en één homepage-adres  http://home.deds.nl/~accountnaam
(zie ook de andere mogelijke benamingen).
Let op: er is voor de DeDS maar één account per aansluiting toegestaan !

Standaard is het quotum voor e-mail 10MB en 25MB voor een website. In totaal beschikt een gebruiker over 35MB aan ruimte. De verhouding tussen e-mail en website is instelbaar via Mijn DeDS account.

Met je inlogaccount krijg je een wachtwoord. Bewaar dit goed! Zie ook ftp-maximum.

Wil je meerdere accounts en/of grotere ruimte, overweeg dan om lid te worden van onze vereniging Open Domein.

top

Hoe moet ik mijn adreswijziging doorgeven?

Eventuele e-mail- en/of adreswijzigingen kun je zelf online doorgeven, zie ook wachtwoord veranderen.

Het doorgeven van adreswijzigingen is onder andere van belang als je online een nieuw wachtwoord wilt vragen. 

top

Wat zijn de te gebruiken instellingen?

Ga hiervoor naar server instellingen.

top

homepage


Hoe maak ik een homepage?

Om pagina's op je webruimte te zetten moet je eerst die pagina's maken, gewoon op je eigen computer. Met notepad (een programma wat op elke windows computer zit) maak je eerst je beginpagina (met bijvoorbeeld de tekst: Hallo, dit is mijn site) en die noem je index.html (en dus geen Index.html, index.htm, home.html of home.htm).

Vervolgens ga je dit bestand (en al je andere bestanden die je op je website wil plaatsen) van jouw pc naar de server van DeDS overzetten. Hiervoor gebruik je een ftp-client (File Transport Protocol, een programma om bestanden over te zetten). Log daarmee in naar onze server en je komt meteen op de juiste plek (je www map, ook wel je home-directory genoemd: alle bestanden die daar in staan zijn publiekelijk toegankelijk.) waar je je bestanden en mappen neer moet zetten. Slechts 1 gebruiker kan tegelijk inloggen. Er staat mogelijk al een map genaamd stats, wis of wijzig deze map niet ! Al je bestanden moeten direct of indirect voor de bezoeker bereikbaar (gelinkt) zijn via je bestand index.html; het op onze servers zetten van bestanden die niet voor de bezoeker toegankelijk zijn is niet toegestaan.

Let wel1: Onze server is hoofdletter-afhankelijk, dit geldt voor zowel de mapnamen als de bestanden. Wen je dus aan om zowel de mappen, de bestanden als de links ernaar toe allemaal in kleine letters te benoemen. Ook de extensies ! Lees ook het hierna komende Wat is een root?.

Let wel2: backups zijn voor eigen rekening.

Voor informatie over het maken van een homepage zie cursus HTML en websitemaken. Zie ook de tips over homepages maken op ons doeners gilde.

top

Wat is een root?

Je begin-map oftewel root-directory is je hoogste map. Hoger kun je (als gebruiker) niet. Daarin staan al je subdirectories, mappen genoemd. In je root-directory staan de mappen logs en www. Deze laatste wordt ook wel je home-directory genoemd: alle bestanden die daar in staan zijn publiekelijk toegankelijk. Laat deze mappen alsook de bestanden in de logs-map te allen tijde staan. Verwijdering ervan kan de werking van je account in gevaar brengen. Bij het inloggen naar onze server kom je automatisch in de www-map. De bestanden en folders in deze map zijn zichtbaar op het web.

top

Hoe zend ik een bestand over naar de DeDS-homepageserver?

Met behulp van een ftp programma (file transport protocol), gebruik als hostname ftp.deds.nl. Voor meer over ftp-programma's zie onze Doeners-tips.

Andere mogelijkheden zijn:
Met Microsoft Internet Explorer: type ftp://ftp.deds.nl in de adresbalk van je browser en druk op enter, dan wordt de wizard gestart.

Met Windows 2000 Professional en WindowsXP:

  • Open WindowsVerkenner en ga bovenaan naar het menu "Extra", "Netwerkverbinding maken"
  • Kies de onderste optie. Bij Windows2000 is dit "snelkoppeling maken naar een webmap of ftp-site" en WindowsXP noemt het "Meld u aan voor on-line opslag of maak een verbinding met een netwerkserver"
  • vul in: ftp://jeaccountnaam:jewachtwoord@ftp.deds.nl waarbij je je eigen gegevens invult
  • Voltooi. Je externe website staat nu in Windows Verkenner onder "Mijn netwerklocaties" en je kunt er bestanden mee verslepen en alles. Je kunt zelfs een snelkoppeling ervoor op je desktop zetten. Wees echter voorzichtig: er is geen undelete.

Let op: de bestanden van je site moeten in de (al bestaande) /www map op onze server staan. Met het inloggen kom je hier automatisch meteen terecht. Zie ook bestandsnaam.

top

Hoe weet ik wanneer mijn account op z'n maximum zit?

Afhankelijk van de gebruikte ftp-client krijg de gebruiker een melding wanneer de limiet (zie quota) bereikt wordt. Je merkt het sowieso als na het uploaden de nieuwe bestanden niet op de server te zien zijn. Zie ook doeners-ftp-quota.

top

Waarom staat "directory browsing" aan?

Bij het ontbreken van een index.html, index.htm of (voor leden van Open Domein) index.php bestand in (één van) je directories, zal de bezoeker de inhoud van alle folders en bestanden in die directorie tonen: het "directory browsen" is dan mogelijk. Het openzetten van deze directories doen wij bewust. Dit is voor onze helpdesk en abusedesk makkelijker ter controle bij eventuele abuse meldingen en bij het naleven van onze huisregels. Daar staat bijvoorbeeld dat DeDS niet toestaat dat de beschikbaar gestelde webruimte gebruikt wordt als externe opslag.

top

Niet alle plaatjes komen op mijn website tevoorschijn.

Bestandsnamen zijn hoofdletter / kleine letter afhankelijk. Kijk of zowel de bestandsnaam als de verwijzing ernaar toe in kleine letters staan. Dit is de meest gemaakte fout. Zie ook bestandsnaam. Info over onder andere auteursrechten en meer vind je op onze doeners-fototips website.

top

Back-ups van mail, website en andere bestanden.

DeDS-gebruikers en Open Domein leden worden geacht de backups van hun website en bestanden ZELF te bewaren. Dit geldt ook voor al op onze servers staande mail. Zie ook de tips van ons doeners-gilde.

top

CMS systeem

Wil je een CMS-systeem (Content Management System) installeren zodat je tamelijk eenvoudig je website kunt maken en onderhouden, dan moet je lid worden van onze vereniging Open Domein. Zie verder.

top

Waarom mag ik geen advertenties op m'n website plaatsen?

Omdat de traffic die jouw gratis website genereert op kosten is van onze sponsor die deze beschikbaar stelt voor onze ideeele doeleinden. Dit terwijl de advertentie-opbrengst naar jou en derden gaan, en dat volledig betaald door onze sponsors.
In tegenstelling tot andere gratis providers zetten we geen advertenties op jouw pagina's. De bedoeling hiervan is om non-commerciële en advertentie-vrije webpagina's te bevorderen en niet om deze door jou er op te gaan zetten. Dit staat ook in onze huisregels.

top

Kan ik ook bestanden met Frontpage extensies gebruiken?

Nee, onze webservers ondersteunen geen Frontpage-extensies. Wel kan het programma Frontpage gebruikt worden om websites te maken en wijzigen en om bestanden naar en van onze server over te brengen (ftp-en). Het wil enkel zeggen dat u bepaalde functies die beschikbaar zijn in Frontpage niet kunt gebruiken.

top

Hoe gebruik ik Dreamweaver?

Zie onze doeners-tips.

top

Karakterset

U dient de karakterset in uw html-document te definiëren

top

Waar vind ik de homepages van de andere DeDS gebruikers?

In onze catalogus is weer een overzicht van alle websites van DeDS gebruikers te vinden. Uw homepage verschijnt vanzelf in de alfabetische lijst. Behalve de gebruikersnaam wordt ook de titel van de index.html getoond als beschrijving.

top

Hoe maak ik een beschrijving bij mijn accountnaam?

Zet tussen de title-tags van de index-pagina van je homepage een leuke, pakkende, korte beschrijving van uw website. Bedenk dat zoekmachines de titel ook gebruiken, een goede titel is dus niet onbelangrijk ! 

Een andere manier is door een tekst-bestandje onder de naam page.desc te maken met als inhoud je beschrijving. Zet dit bestand in je www-map (je home-directory, zie root) van je account. Dit bestand overstemt de title-tag van je index pagina.

De beschrijving kan maximaal 45 karakters bevatten. Alle andere tekst alsook HTML-codes en aanhalingstekens worden genegeerd. Je beschrijving komt de volgende dag achter je accountnaam te staan in de catalogus.

 

Zoeken in je website

Om naar woorden te zoeken in je website zoek je in je webbrowser naar "site:" gevolgd door je websitenaam en dan een spatie en je zoekwoord:  site:deds.nl/~accountnaam zoekwoord
Voor leden van Open Domein is dit 
site:accountnaam.deds.nl zoekwoord

top

 problemen met inloggen

 

Verkeerd wachtwoord

Dit klinkt dom, maar het is het meest voorkomende probleem.

Let op: onze server is cAseSenSItIevE, hoofdletters worden anders geïnterpreteerd dan kleine letters. Dat geldt voor wachtwoorden, bestandsnamen enz.

Oplossing: eerst nog eens met paste en copy het wachtwoord proberen, als dat niet helpt op Wachtwoord? een nieuw wachtwoord aanvragen, (en dat desgewenst op Mijn Account weer veranderen). De wachtwoorden voor e-mail en ftp zijn hetzelfde.

top

Meerdere firewalls

U heeft een windows firewall en een andere, bijvoorbeeld een Norton firewall aan staan. Die werken niet goed samen, en geven dan de fout, dat de verbinding niet tot stand is gekomen. Oplossing: Een van firewalls uitzetten, twee firewalls is niet nodig.

top

 diensten

 

Mag ik mijn e-mail voortdurend checken?

Om onze mailserver niet onnodig te belasten is het aan te bevelen om je e-mail niet minder dan elke vijf minuten te checken. Sommige e-mailprogramma's staan standaard op een minuut ingesteld. Gelieve dit te verhogen tot minimaal vijf minuten.

top

Ik kan geen e-mail versturen.

Kijk of je in je e-mailprogramma de juiste smtp-gegevens staan, namelijk de smtp-server van jouw inbel/kabel/adsl internetprovider, zie ook smtp server.

top

Hoe gebruik ik webmail?

Ga naar de beveiligde webmail pagina van DeDS en log in onder je accountnaam en wachtwoord. Er is een uitgebreide helpfunctie aanwezig en een Nederlandse, Engelse en Spaanse spellingcontrole.

Let wel, backups zijn voor eigen rekening.

top

Moet ik na afloop van webmail op de 'log-out' knop klikken?

Nee, maar als je ergens anders dan op jouw pc je webmail bekijkt (bv internet-cafè) en je vermijdt deze knop en gaat meteen naar een andere pagina, dan kan, als je je browser niet helemaal afsluit, de volgende gebruiker nog tot een paar uur lang je e-mails lezen en er ook vanuit verzenden.

top

Wordt een virusfilter of -scanner gebruikt?

Ja, alle e-mails van of naar DeDS gebruikers worden gecontroleerd op virussen. Berichten met een virus worden niet afgeleverd. Daarnaast blijft een eigen virusscanner noodzakelijk voor een goede bescherming op het internet. Tips hierover zijn te vinden op de site van ons Doeners-gilde.

top

Wordt een spamfilter gebruikt?

Er is een spamfilter op onze e-mailserver geinstalleerd. Daarmee wordt spammail voorzien van [SPAM] aan het begin van het onderwerp ("subject"). U kunt ervoor zorgen dat de e-mails die het label [SPAM] hebben gekregen automatisch in een aparte map of direct in de trash-map geplaatst worden. Hoe dit moet is afhankelijk van de door u gebruikte e-mailclient (programma).

In het algemeen:

  • maak een map met bv de naam "spam" aan;
  • zoek in het menu (mogelijk "opties" / "tools") naar "berichtfilters" / "rules";
  • stel daar in om alle berichten die [SPAM] in het onderwerp hebben te verplaatsen naar de map "spam".

Als het niet lukt raadpleeg de helpfunctie van uw e-mailclient.

Met de webmail van DeDS staat deze functie bij "opties" -> "Berichtfilters". Eerst moet u echter via het menu "Mappen" een map "spam" aanmaken. Of u kunt ze direct naar "Trash" verplaatsen, wel op eigen risico.

Niet alle spam zal als [SPAM] worden aangemerkt. Het instellen van de "fijnheid" wordt centraal door ons gedaan en we zijn liever aan de voorzichtige kant. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat e-mails met het label [SPAM] ook echt spam zijn.

Let wel: Een vergissing is altijd mogelijk. Hou daar rekening mee!

top

Maakt DeDS of Open Domein ook gebruik van mailing lists?

Ja, onder andere de voor doeners toegankelijke mailinglist. Wees welkom en meld je aanop doeners@!

top

Hoe zie ik de statistieken van mijn homepage?

Gebruik je eigen accountnaam in onderstaand adres:

http://home.deds.nl/~accountnaam/stats/

Om misbruik te voorkomen is hiervoor inloggen met je DeDS-account noodzakelijk. De statistieken worden 1x per week aangemaakt. Als je een account aanmaakt, kan het dus een week duren eer je ze ziet.

Voor een uitleg van de gebruikte termen zie webalizer help.

top

Is er een faq over de DeDS chat?

Ja. Heb je vragen over de chat-plekken, kijk dan op de uitgebreide eigen faq.

top

Mag ik het account gebruiken om bestanden of plaatjes opslaan?

Het is niet toegestaan om bestanden of plaatjes op onze servers te hebben staan welke niet via je index.html pagina te bereiken zijn (zie ook onze huisregels). Het speciale van DeDS is juist dat men gratis webruimte kan krijgen zonder enige vorm van reclame. Als het toch maar is om wat plaatjes of andere bestanden te hosten die extern gebruikt worden kunt u veel beter een of andere gratiswebruimte aanbieder kiezen die de pagina's vol met reclame zet. Dat maakt dan voor uw gebruik toch niets uit.

 

Kan men gebruik maken van een SMTP server?

Nee. Alleen leden van Open Domein komen hiervoor in aanmerking.
Zie de Open Domein faq.

top

Kan er gebruik worden gemaakt van CGI-scripts?

Nee. Het gebruik van eigen CGI scripts is bij DeDS niet toegestaan. Ook .htaccess en .htpasswd bestanden werken niet op de DeDS-server.

top

Kan er gebruik worden gemaakt van PHP en MySQL?

DeDS heeft geen PHP of MySQL. Deze faciliteiten zijn alleen voor leden van Open Domein weggelegd.

PHP is alleen beschikbaar in safe mode, hetgeen betekent dat niet alle php-functies zullen werken. In onze huidige PHP-configutratie staan de zogenoemde short_open_tags uit. Dit betekent dat een php-script moet beginnen met: <?php

Lees ook de Open Domein leden-faq en de Doeners tips

top

Kan ik ook bij DeDS of Open Domein inbellen met een (telefoon of kabel) modem?

Neen. Wel zijn er verschillende alternatieven, te vinden via sites zoals provider.pagina.nl en allerlei zoekmachines.

LET OP: Gratis providers verdienen hun geld door de telefoontikken met de KPN te delen. Sommige gratis providers verkopen of gebruiken persoonlijke gegevens voor marketingdoeleinden. Bij betaalde abonnementen is dit doorgaans niet het geval.

top

Bij wie kan ik terecht voor welke vraag?

Ga naar onze contact pagina.

top

Mijn vraag staat er niet bij. Wat moet ik doen?

Mail je vraag naar onze helpdesk.

top